Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

2012: Un any per consolidar l’aposta cooperativa

Front la devastació generalitzada que imposa l’actual sistema econòmic, el cooperativisme constitueix la forma d’organització de la solidaritat col·lectiva més viable, permetent articular una economia més justa i solidària. Si l’empresa capitalista es distingeix per la preponderància del capital i l’obtenció de beneficis, les cooperatives privilegien les necessitats i els interessos de les persones, fomentant l’autonomia, l’autogestió i la justícia social en les relacions socials.

Aquest any 2012 ha estat declarat per la ONU com l’any internacional del cooperativisme. El projecte, impulsat per l’ACI (Aliança Cooperativa Internacional), pretén visibilitzar a partir d’una campanya comunicativa, la forma cooperativa com una alternativa de vertebració economica i social a nivell local i mundial.

Més informació a: www.coop2012.coop;   www.2012.coop

De moment, us adjuntem aquest video promocional de l’any internacional del cooperativisme perquè mostra molt adequadament la potència del cooperativisme com a alternativa global per a moltes famílies de tot el  Món.

Un 2012 invisible i cooperatiu

Més enllà de la vessant més institucional, per les petites cooperatives de base com la nostra, on tots els anys són anys cooperatius, aquesta data assenyalada al calendari, es presenta com una oportunitat per difondre i estendre l’eina cooperativa a nivell local com una alternativa de vida més justa i viable. La celebració de l’any internacional del cooperativisme ens permet emmarcar les nostres accions locals de potenciació de l’economia social en un àmbit global. Esdevenir conscients que el cooperativisme és un moviment mundial que representa 1.4 milions de cooperatives al món, distribuides per tots els sectors econòmics.

En aquest marc, volem aportar el nostre granet de sorra a la tasca de difusió d’aquest any internacional del cooperativisme, amb diverses accions programades, de les quals n’anirem anuciant els detalls degudament en aquesta mateixa web:

      • Projecte Barri Cooperatiu

       Un dels reptes és la continuació d’aquest projecte de comunicació integral, amb quatre anys de trajectòria a Sants i impulsat conjuntament amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.  Així com l’extensió a d’altres territoris, com el barri de Gràcia, Poble nou o la Barceloneta. (més informació a: www.sants.coop; www.gracia.coop).

      • Rutes històriques:

       Fruit de la intercooperació amb una altra cooperativa, l’Apostrof, realitzarem tres rutes històriques, que pretenen apropar la memòria cooperativa dels barris populars de Barcelona al públic en general. A banda de repetir l’experiència de l’itinerari guiat per Sants, es farà una nova ruta al Poble Nou, un altre dels barris capdavanters del cooperativisme obrer històric. I per últim, oferirem també una ruta generalista per tota Barcelona del que significà el moviment cooperatiu per la ciutat i pel país.

       Calendari:

       14 d’Abril: Ruta històrica per Sants. 19 de Maig: Ruta històrica per Poble Nou. 9 de Juny: Ruta històrica per Barcelona. (properament més informació).

      • Expo.coop:

       També conjuntament amb l’Apòstrof i una altra cooperativa  TAT Espais per la Cultura, estem treballant en uns elements expositius que puguin acompanyar a les diferents accions públiques que es duguin a terme durant el 2012. Mitjançant aquest element es volen transmetre valors i experiències cooperatives, tot ajudant a apropar les realitats personals i col·lectives del cooperativisme al públic interessat.

365 dies fomentant el cooperativisme:

A més a més, com de que costum, prosseguirem amb les línies de treball pròpies de la cooperativa. La difusió i recuperació de la memòria cooperativa amb les recerques en curs i fomentant la mobilitat de l’exposició ‘Memòria Cooperativa: El Somni viscut de la cooperació social. Dels orígens cooperatius a la desfeta de 1939′.

També amb les diferents activitats formatives que oferim i l’assessorament laboral, participant i fomentant processos d’intercooperació (Coop 57, Som energia…), innovant en les formes d’autoorganització cooperativa (cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús) i intervenint en aquells processos d’empoderament comunitari del barri com el de Can Batlló. 

2012: Un any per consolidar l’aposta cooperativa

Front la devastació generalitzada que imposa l’actual sistema econòmic, el cooperativisme constitueix la forma d’organització de la solidaritat col·lectiva més viable, permetent articular una economia més justa i solidària. Si l’empresa capitalista es distingeix per la preponderància del capital i l’obtenció de beneficis, les cooperatives privilegien les necessitats i els interessos de les persones, fomentant l’autonomia, l’autogestió i la justícia social en les relacions socials.

Aquest any 2012 ha estat declarat per la ONU com l’any internacional del cooperativisme. El projecte, impulsat per l’ACI (Aliança Cooperativa Internacional), pretén visibilitzar a partir d’una campanya comunicativa, la forma cooperativa com una alternativa de vertebració economica i social a nivell local i mundial.

Més informació a: www.coop2012.coop;   www.2012.coop

Us adjuntem aquest video promocional de l’any internacional del cooperativisme perquè mostra molt adequadament la potència del cooperativisme com a alternativa global per a moltes famílies de tot el  Món.

Un 2012 invisible i cooperatiu

Més enllà de la vessant més institucional, per les petites cooperatives de base com la nostra, on tots els anys són anys cooperatius, aquesta data assenyalada al calendari, es presenta com una oportunitat per difondre i estendre l’eina cooperativa a nivell local com una alternativa de vida més justa i viable. La celebració de l’any internacional del cooperativisme ens permet emmarcar les nostres accions locals de potenciació de l’economia social en un àmbit global. Esdevenir conscients que el cooperativisme és un moviment mundial que representa 1.4 milions de cooperatives al món, distribuides per tots els sectors econòmics.

En aquest marc, volem aportar el nostre granet de sorra a la tasca de difusió d’aquest any internacional del cooperativisme, amb diverses accions programades, de les quals n’anirem anuciant els detalls degudament en aquesta mateixa web:

      • Projecte Barri Cooperatiu

       Un dels reptes és la continuació d’aquest projecte de comunicació integral, amb quatre anys de trajectòria a Sants i impulsat conjuntament amb la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya.  Així com l’extensió a d’altres territoris, com el barri de Gràcia, Poble nou o la Barceloneta. (més informació a: www.sants.coop; www.gracia.coop).

      • Rutes històriques:

       Fruit de la intercooperació amb una altra cooperativa, l’Apostrof, realitzarem tres rutes històriques, que pretenen apropar la memòria cooperativa dels barris populars de Barcelona al públic en general. A banda de repetir l’experiència de l’itinerari guiat per Sants, es farà una nova ruta al Poble Nou, un altre dels barris capdavanters del cooperativisme obrer històric. I per últim, oferirem també una ruta generalista per tota Barcelona del que significà el moviment cooperatiu per la ciutat i pel país.

       Calendari:

       14 d’Abril: Ruta històrica per Sants. 19 de Maig: Ruta històrica per Poble Nou. 9 de Juny: Ruta històrica per Barcelona. (properament més informació).

      • Expo.coop:

       També conjuntament amb l’Apòstrof i una altra cooperativa  TAT Espais per la Cultura, estem treballant en uns elements expositius que puguin acompanyar a les diferents accions públiques que es duguin a terme durant el 2012. Mitjançant aquest element es volen transmetre valors i experiències cooperatives, tot ajudant a apropar les realitats personals i col·lectives del cooperativisme al públic interessat.

365 dies fomentant el cooperativisme:

A més a més, com de que costum, prosseguirem amb les línies de treball pròpies de la cooperativa. La difusió i recuperació de la memòria cooperativa amb les recerques en curs i fomentant la mobilitat de l’exposició ‘Memòria Cooperativa: El Somni viscut de la cooperació social. Dels orígens cooperatius a la desfeta de 1939′.

També amb les diferents activitats formatives que oferim i l’assessorament laboral, participant i fomentant processos d’intercooperació (Coop 57, Som energia…), innovant en les formes d’autoorganització cooperativa (cooperativisme d’habitatge en cessió d’ús) i intervenint en aquells processos d’empoderament comunitari del barri com el de Can Batlló.