Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

375 cooperatives i 1.500 ciutadans han participat d’un debat col·lectiu per definir el futur de Coop57, la cooperativa pionera en finançament ètic que compleix enguany 15 anys. Des de 2006, Coop57 ha finançat més de 700 projectes socials per un valor superior als 20 milions d’euros • També ha gestionat el finançament de l’Acusació Popular del Cas Millet.

Coop57 està activament implicat en la construcció d’una caixa cooperativa ètica europea i el conclau aborda les passes necessàries per avançar cap a una alternativa financera ètica

El 21, 22 i 23 d’octubre, el barri de Sants acollí el conclau de la cooperativa de serveis financers ètics i alternatius per debatre i explorar, sota el lema ‘Ni en el nostre nom, ni amb el nostre diner’ nous camins per a les finances ètiques i solidàries que construeixin sortides socials, inclusives, ecològiques i solidàries a l’actual crisi.

Coop57, nascuda el 1995 de la lluita sindical de l’editorial Bruguera i impulsada pel moviment cooperativista català, és avui una de les experiències més arrelades, més eficaces i més consolidades de banca ètica. Recull estalvi social i popular i el destina única i exclusivament a finançar projectes d’alt contingut social. En els darrers 5 anys Cooop57 ha finançat més de 700 projectes per un valor superior als 20 milions d’euros. Des que arribés la crisi, Coop57 no ha deixat d’augmentar la seva activitat, tant en recursos captats (fruit de la consciència ciutadana en relació al sistema financer) com en préstecs concedits (fruit del tancament absolut de l’aixeta credíticia al teixit productiu). Coop57 ha crescut en xarxa, des de 2006, a l’Aragó, Andalusia, Madrid i Galícia. Actualment té grups promotors al País Valencià i el País Basc.

Debat cooperatiu i diàleg social

La Trobada 2011, un procés participatiu de debat que clou aquest cap de setmana a Sants, va arrencar el passat gener per definir les noves passes, en matèria financera, per avançar cap a la democràcia econòmica i social. Durant el cap de setmana, es realitzaran fins a 6 taules rodones que aplegaran 24 experiències vinculades directament a la inserció social, l’autogestió cooperativa, l’economia solidària, la cura del medi ambient o la lluita contra les desigualtats

 Sants acull la Trobada per una economià solidària i sostenible

El teixit social de Sants (des de la Federació de Cooperatives de Treball de Catalunya a la recuperada Can Batlló, passant per l’okupat CSOA Can Vies, el Centre Social de Sants o el Casal Independetista Jaume Compte) acull aquesta trobada que aplegarà més de 400 participants i delegades. Dissabte al vespre un concert del cantautor flamenc Juan Pinilla (Andalusia) i del xativí Feliu Ventura, que presentarà el nou treball ‘Música i lletra’ (editat per la cooperativa Propaganda pel Fet), posaran el toc cultural i artístic a la Trobada.

La cloenda de la Trobada anirà a cura de Joan Subirats, catedràtic de Ciència Política a la UAB; Cristina Carrasco, professora de Teoria Econòmica a la UB; i Luis González, portaveu d’Ecologistes en Acció. Coop57 és membre de la Federació de Cooperatives de Treball, de Servicoop (federació cooperatives serveis), de la FCCUC (cooperatives de consum), de la Xarxa d’Economia Solidària, d’Aposta-Escola de Cooperativisme, de FETS i participa com a soci transversal en el projecte Fiare, per construir una caixa cooperativa ètica europea.

Publicació extra : http://www.coop57.coop/index.php?option=com_content&task=view&id=190&Itemid=407

Extret de: http://www.coop57.coop