Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

Moltes ja la coneixeu. Algunes, encara no. És el producte estrella de La ciutat invisible: la copa menstrual Moon cup, una alternativa ecològica i econòmica a compreses i tampons d’un sol ús.

La copa menstrual moon cup s’utilitza internament com si fos un tampó. Té la forma d’un campana, d’uns 5 cm de llarg i una capacitat de 30 ml. i està feta de silicona mèdica. El fluxe menstrual queda contingut a l’interior de la copa, que s’ha de buidar, rentar i tornar a col·locar cada 4-8h, depenent de flux. Hi ha dos tamanys diferents: el model A, per a dones que hagin parit per via vaginal; i el model B, per a dones menors de 30 anys.

Es calcula que cada dona utilitzem prop de 9000 compreses i tampons al llarga de la nostra vida, fet que, a més de generar una quantitat important de residus, ens suposa una despesa que ronda els 1200 euros.

La copa és hipoalergència i pot ajudar a eradicar i prevenir problemes causats per l’ús de tampons, com els fongs vaginals o la cistitis. A diferència dels tampons i les compreses, la moon cup no resseca ni malmet la flora vaginal, i tampoc no deixa fibres a l’interior de la vagina i amb un manteniment adequat, pot durar fins a 10 anys.

El PVP és de 26.50€. Fem distribució per a grups, col·lectius, distribuïdores i cooperatives de consum.

Aquí teniu un article del col·lectiu Nahia sobre la copa, que es va publicar al setmanari Directa