Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

Amb la voluntat de donar plena significació i acabar de prendre consciència de tot el que ha passat a Catalunya els darres dos mesos, volíem escriure una petita ressenya de la molta i variada literatura sobre el moviment 15M que ja trobem publicada. Aquí en teniu uns quants:

Las voces del 15M
Carlos Taibó
Los libros de la Catarata

Les raons dels indignats
Raimundo Viejo (coord.)
Pòrtic.

Les veus de les places
Diversos Autors
Icària Editorial

Las voces del 15M
Diversos Autors
Los panfletos del lince

No nos representan
Pilar Velasco
Temas de hoy.

La rebelión de los indignados
Juan Carlos Monedero
Popular.

Hi trobareu una aproximació a la genealogia del moviment —que algunes situen en el moviment antiglobalització, les mobilitzacions contra la guerra, o la campanya «V de vivienda»—, i una lectura dels moments claus —de desobediència a la Junta Electoral o la resistència al desallotjament de plaça Catalunya. Una valoració de la importància de l’ús de les xarxes socials, com a instrument de mobilització, eina per fer front a la intoxicació i buit mediàtic dels mitjans convencionals, i com a veritable espai de discussió política complementària a les assemblees. Material de crítica i convit a la reflexió per als grups militants, sobre la necessitat de repensar la retòrica, l’estètica i la posa dels col·lectius d’esquerra radical i alternativa, per facilitar la connexió amb el descontent i creativitat social que s’ha fet visible a les places; la resemantització popular de termes com com democràcia, poble o revolució; o la centralitat del com més que no pas el què, en la reproducció de l’experiència de les acampades i ocupacions de places, de la metodologia assembleària i autoorganitzada, a nivell català i estatal, i fins i tot internacional.

I mentre escrivíem, hem topat amb aquesta joia, bon treball del company i amic invisible Xavier Domènech.

Bona lectura i bon estiu!
Festes als parcs, assemblees a les places!