Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

L’epicentre d’aquesta novel·la gira en torn dos estudiants de filosofia perpetus i politoxicòmans, habitants d’una caseta situada en una carreró de Vallcarca el 2017. Guerau i Kosmas porten una intensa vida dedicada a l’estudi sistemàtic dels clàssics, la mitologia medievial, l’hel·lènica i l’hebraïca.

En principi, atrapats en  una vida ataràxica, resten alïens als canvis urbanístics i socials que pateix el barri: comerços, bars i restaurants dominats per lobbies d’erasmus amb escamots privats; escavadores i grues que s’obren pas per tots els barris de la ciutat, esborrant al seu pas tot rastre del passat obrer, i aixecant, alhora, una nova ciutat més lluent, més altra, més cívica i que, ha eliminat l’antagonisme.

Amb grans dosis d’humor, lucidesa i ironia, l’autor ficciona o, més aviat, dibuixa el futur més immediat d’una Barcelona transmutada, finalment, en “la millor botiga del món”, en el parc temàtic per a guiris, on Guàrdia de la Urbanitat controla que els nens i nenes esdevinguin ciutadans cívics i complidors.

De sobte, fenòmens estranys començen a trencar la pau social del barri, una mena de gólem sorgeix de les ombres emanat de les contradiccions de la perfecció i de les ments perturbades dels seus creadors.

Una comèdia negra, lisèrgica i surrealista amb certs guinys a la no ficció, protagonitzada per guerrillers situacionistes, entre els que destaquen un migrant ex-enginyer agrònom i ex- botiguer polonès; tots els sonats components dels Surfing Sirles o Manuel Prim, un antropòleg escèptic però entusiasta, d’aquests que encara farien les coses que ja no es fan.

Tot amenitzat amb sicaris amb aspiracions musicals; cofradies secretes terroristes amb plans apocalíptics; un periodista local de successos i una d’assumptes esotèrics; un comissari de policia atrapat en un sistema que cada cop troba més absurd i polítics miserables professionals del mal dissimular inutilitat. Una novel·la intel·ligent, d’humor finíssim i rerefons polític exquisit.

Emulsió de ferro va ser la primera novel·la de l’autor, guardonada amb el Premi Brigada 21 a la millor novel·la negra en català del 2009. Émet o la revolta és la segona novel·la que publica.