Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

Ens produeix molta satisfacció anunciar-vos la darrera novetat de El Tangram editorial, una cooperativa que edita pensament crític en català i que ha començat amb força amb tres títols publicats.

L’últim és aquest text de 1995 del col·lectiu Luther Blisset, gairebé canònic sobre guerrilla de comunicació i que per fi podrem llegir en la nostra llengua.

Aquí transcrivim la ressenya que han fet circular els seus editors:

Individu o condividu? Submissió o lluita? Aquest text escrit per Luther Blissett que respon a qüestions plantejades per la societat actual sobretot quan aquesta es troba en plena crisis. Però tot i ser un text de finals del segle passat i lluny de ser un assaig fred i distant, Luther Blissett proposa al lector ser un més del col·lectiu i actuar per
tal de canviar aspectes com l’individualisme, inherents al sistema capitalista en el que vivim avui dia. Mitjançant una narració fluida a vegades en forma d’una novel·la, d’altres d’assaig etnogràfic o bé d’entrevista, Luther Blissett usa tant els clàssics del pensament universal com la cultura popular per tal de desenvolupar aquest interessant manifest contra la manca d’humanitat que cada cop més caracteritza la nostra societat.

Luther Blissett és una identitat col·lectiva que durant gairebé un dècada ha estat perseguida tant pels mitjans de comunicació com per les comissaries de mitja Europa, tot i que les úniques armes que ha utilitzat són aquelles de la guerrilla psicològica. El seu objectiu: “dur el pànic als santuaris del poder”, introduir anticossos al sistema de falsificació i mentides que les societats “avançades” construeixen per estendre el seu control policíac sobre les identitats, les vides i els costums de centenars de milions de ciutadans. Luther és un “multiple name”: tots els activistes han fet seu aquest nom, fet que ha impossibilitat la seva identificació als registres. Perquè és ju stament en l’eliminació de la individualitat on comença el camí en el que, com a condividuus, som lliures d’actuar. Tothom pot “signar” una acció, una iniciativa artística, una campanya de sabotatge mediàtic amb el nom de Luther Blissett (ningú mai cobrarà drets d’autor).

Fitxa tècnica:

EAN: 9788493846510

Mida: 120x180mm

Nº pàgines: 168

Autor(s): Luther Blisset

Traducció: Oriol Pastor i Silvia Di Salvatore

Llegir un extracte del llibre