Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

“El títol d’aquest assaig reuneix tres paraules fortes, carregades de connotacions. Cada una d’elles ja resulta difícil de fixar, podríem dir que casi es nega a ser fixada, desitja permanèixer iressolta, no codificada: islam, anarquia, mística. Tres paraules inquietants, doncs ens remeten a possibilitats no realitzades, a penes esboçades, o que s’esvaeixen una vegada aconseguides (…). I, malgrat tot, segueixen vivint en nosaltres com una possibilitat latent de realització individual i col·lectiva, al marge de les grans estructures de poder que esclavitzen a l’ésser humà. Una espiritualitat al marge de la religió instituida, una vida en comú al marge del Capital i de l’Estat”.

Doncs, vosaltres mateixos/es, així comença aquest assaig “inquietant”, una posada en relació en torn aquests conceptes que sovint se’ns presenten allunyats des de l’evidència quotidiana però que comparteixen camps d’activitat o prespectives comunes. Una altra iniciativa convidant a la gimnàstica de la “dinàmita de cervell” de Virus editorial, projecte pioner i cabdal de l’edició de material crític a casa nostra.