Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

El més semblant a una #falsainauguració de la nova llibreria

Que no es poden tocar els llibres. Que sí que es poden tocar. Que has de demanar cita prèvia. Que no n’has de demanar. Que si hi haurà un #FalsSant Jordi d’estiu, i paradetes exclusives a Passeig de Gràcia. Que si no podrem sortir de casa ni anar de vacances. Que, en canvi, si podran venir els turistes, però no és segur si hi haurà escola. Que sí, que no…

Quin mareig! Preguntes i més preguntes per temps incerts, invisibles. Nosaltres tampoc no sabem que passarà, però sí que el dijous 23 de juliol obrirem la llibreria, posarem paradeta tot el dia i celebrarem amb responsabilitat col·lectiva un #FalsSantJordi, que serà el més semblant a una #falsainauguració de la nova llibreria a La Comunal que puguem fer. Com sabeu, tradicionalment, el juliol és el mes de les Nits Poètiques. Enguany eren les 10es edicions i, a més a més, coincidia amb el nostre 15è aniversari. Un aniversari que teníem moltes ganes de celebrar a La Comunal, el nou espai cultural cooperatiu que comencem a compartir amb set projectes més de l’economia solidària, però que davant la pandèmia vam decidir no dur a terme.

Dit això, tenim la llibreria plena de llibres que esperen que algú els obri i s’hi perdi. Llibres que ens ajudin a entendre què està passant i, segurament, què podria passar si no entenem que ningú no estarà sa i segur si no ho estem totes. I, mentrestant, veiem com, un cop més, la cultura no és tractada com un bé essencial i com és relegada al rol de germà petit dolent i que no fa cas; que un dia es diu una cosa i l’endemà es diu una altra; i que tan sols se li dona importància com a dard per llançar al contrincant polític. Sap greu que sempre haguem de renunciar les mateixes.

Però no ens agrada el victimisme, preferim celebrar l’aquí i l’ara del que tenim i vivim, com la cultura cooperativa que ens uneix i ens fa més fortes. I per aquest motiu, malgrat que moltes persones ja hi heu passat i ja l’heu vista, aquest 23 de juliol serà el més semblant a una inauguració que podrem fer. Per això us convidem a que vingueu a veure’ns durant tot el dia, que ens demaneu quins llibres ens han agradat (i pensem que us poden agradar a vosaltres), que ens feu preguntes i, sobretot, que ens expliqueu com esteu.

Vine a celebrar amb nosaltres el #FalsSantJordi invisible a la nova llibreria a La Comunal!