Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop
Darrerament ens estan arribant moltes demandes per fer rutes de descoberta del llegat cooperatiu, autogestionari i combatiu del barri de Sants. I nosaltres, que som uns entusiastes de la història social, trobem en els itineraris un instrument ideal per redescobrir el territori i transmetre la memòria que hem viscut i que ens ha ajudat a establir una genealogia de revolta al barri.
Enguany ja hem recorregut els carrers de Sants i la Bordeta amb l’alumnat dels curs per a la Direcció en el lleure de l’Escola Lliure elSol, estudiants universitàries d’Educació Social, Geografia i Sociologia de diferents universitats catalanes i internacionals, les companyes del grup per a l’apoderament econòmic i feministes de l’associació Matriu, amb grups de cooperativistes del Japó i Corea, i investigadores franceses en l’àmbit de la gestió comunitària de recursos.
  

La ruta pel Sants cooperatiu, autogestionat i combatiu que fem té una durada de 3h i transcorre pels següents punts:

 

  • Sants Estació – Parc de l’Espanya Industrial: com es construeix un barri?
  • La ciutat invisible – Del Projecte Barri Cooperatiu a l’Impuls Cooperatiu de Sants. El cooperativisme com a estratègia d’articulació territorial.
  • Can Vies i el cicle de les okupacions d’habitatges i centres socials. Aprendre autogestió.
  • La Lleialtat Santsenca i la gestió comunitària de recursos públics
  • Can Batlló: del Pla General Metropolità a l’15M.
  • La Borda: nous reptes cooperatius.
Si esteu interessades a fer-ne una per la vostra entitat, no dubteu a escriure’ns (cooperativa@laciutatinvisible.coop). Podem ajustar els continguts als vostres interessos, la durada a les vostres necessitats, organitzar una visita a alguna de les entitats o ajudar-vos a coordinar un servei de càtering amb alguna de les cooperatives de restauració del barri. 

Salut, barri i intercooperació!