Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

El 7 de novembre vam presentar la Guia pràctica per al cooperativisme cultural que hem elaborat per Coòpolis Ateneu Cooperatiu de Barcelona i Cultura Viva. Aquesta recerca l’hem duta a terme amb altres copperatives culturals com Quesoni, Koitton Club i La Pera Comunicació i és la nostra petita aportació per caminar cap a una cultura cooperativa diversa, inclusiva i democràtica.

La guia està dividida en diferents parts i pretén ser un material de consulta i divulgació sobre els recursos, les eines i els diferents escenaris als quals ens enfrontem avui en dia. Com podem cooperativitzar la cultura? Com podem revertir les condicions precàries en què es troben els treballadors i les treballadores culturals? Com podem dur a terme una cultura transformadora i no privativa i excloent? Podem parlar de nous cooperativismes culturals arreu del món? Preguntes que només poden ser respostes a través de pràctiques que defugin de la dictadura del mercat i la lògica capitalista d’organitzar la cultura.

A la guia, a més a més, hi hem inclòs un petit glossari i un catàleg amb  37 cooperatives que se situen en l’àmbit cultural de les quals n’hem destacat algunes pràctiques cooperatives i transformadores que creiem que seran molt útils per entendre la dimensió transformadora d’aquestes. També hi trobareu un apartat amb les passes per crear una cooperativa cultural, ja sigui per satisfer necessitats econòmiques, socials i culturals de les persones que creen cultura, com per a experimentar altres formes de viure-la.

En definitiva, us proposem explorar models econòmics i societaris cooperatius: us convidem a formar part de la cultura cooperativa!

Us la podeu descarregar des d’aquí