Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

Recordes el juny de 2005 quan vam obrir la botiga al carrer Riego? Encara no hi havia tants bars, els turistes no passaven per aquí ni de casualitat i, al barri, ningú -o molt pocs- sabien què era una cooperativa. Ja en fa anys de tot allò, concretament tretze… Quins records! Ens fem grans! Ara, el 2018, amb tretze anys a les mans i les esquenes, la cooperativa necessita obrir nous camins, farem canvis i els volem fer conjuntament amb tu. Si tot va bé, d’aquí un any canviarem d’ubicació, serà un salt endavant que ens il·lusiona, tot i la immensa pena d’haver dedeixar el nostre estimat local actual. Compartirem el repte amb vuit cooperatives més, amb un paraigua comú que hem anomenat La Comunal. Un espai cultural cooperatiu que desitgem que esdevingui un nou node de referència de l’economia social i solidària al barri, un marc idoni per afavorir la intercooperació i des d’on enfortir el mercat social local. La Comunal, com diu el nom, neix per comunalitzar, és a dir, posar en comú les nostres potencialitats per consolidar el barri cooperatiu que estem construint

Més enllà d’un canvifísic, doncs, el repte és créixer d’una forma proporcionada i mancomunada amb el nostre entorn, Sants, el nostre barri, i amb la comunitat invisible que ens ha vist créixer. Sabem que el que ens fa grans és precisament l’experiència compartida amb totes les persones que ens heu acompanyat i amb les quals hem cooperat tots aquests anys, braç a braç, treballant per una transformació personal, política, econòmica i social quotidiana. Volem que ens acompanyeu en aquest nou camí, compartir el nou projecte amb totes vosaltres. Volem estrènyer el vincle que ens uneix per obrir les portes a totes les que tingueu ganes de participar-hi. Volem fer possible el somni recorrent de materialitzar la comunitat invisible, i fer-la més forta perquè pugui arribar més lluny. Volemconstruir una comunitat feta d’altres formes de vida, alimentada per una cultura cooperativa i horitzontal, feminista i antiracista, posant les cures i les vides al centre. Volem obrir noves relacions, però sobretot consolidar les que ja tenim, i pensem que aquest canvi és una oportunitat per adreçar-nos al conjunt d’aquesta comunitat per sentir-nos més a prop i saltar juntes cap a La Comunal.

I ens adrecem a vosaltres, amigues invisibles, en un moment que pensem important. En un món digital de consum sobredeterminat, espais com el nostre -i d’altres que han aflorat arreu- són un puntal per mantenir i extendre capil·larment de les idees i pràctiques antagonistes. L’embat “amazonià”, la uniformització induïda, la comunicació vertical, les fake news i l’acceleracionisme en què estem immerses donen poc marge a la calma, la reflexió ponderada i al gaudi de dimensió humana. Aquesta voluntat de comunitzar-nos és una manera més de fer front a l’assalt del capital en totes les esferes de les nostres vides. És també una via per enxarxar les nostres curiositats i interessos, és una forma més d’avançar en la construcció de la cultura cooperativa en un moment on defensar les posicions és de nou imprescindible.

Fes-te gran amb nosaltres: construïm i compartim el somni d’un barri cooperatiu!


Presentació de La Ciutat Invisible 3.0

DISSABTE 10 DE NOVEMBRE · 11:30H · LLEIALTAT SANTSENCA (OLZINELLES, 31)