Telèfon llibreria: 932 989 947 cooperativa@laciutatinvisible.coop

Que els EUA tenen el racisme incrustrat no és res nou, però és un bon exercici llegir aquestes 246 pàgines escrites per Keeanga-Yamahtta Taylor, que fa un repàs de la lluita pels drets civils i el Black Power dels anys seixanta fins al final de la presidència de Barack Obama. Un assaig que us recomanem si el que voleu entendre és què va passar després d’aquella revolució afroamericana –us donem una pista: el capitalisme hi té el paper protagonista– i per què, quan precisament l’home més poderós del món era afroamericà això no va revertir en millores per la gent negra, sinó tot el contrari: els assassinats impunes, el doble criteri de la justícia, la doble i triple violència contra les dones sostenidores de les lluites i les llars, els empresonaments i un llarg etcètera d’atacs, als quals s’haurà de seguir enfrontant aquest moviment (que no moment) anomenat #BlackLivesMatter. L’autora apunta a un nou període de protesta, radicalització i nova esquerra negra i possibles articulacions que podrien enriquir i engrandir el moviment com la lluita pels salaris dignes o la justícia educativa. I, sobretot, que l’alliberament negre no es pot destriar del que li passa als EUA (i a la majoria d’aquest món): un sistema capitalista salvatge des del qual (o de la maneta del qual) mai no es podrà avançar cap a un món sense desigualtats.


Un destello de libertad. De #BlackLivesMatter a la liberación negra
Keeanga-Yamahtta Taylor
Traficantes de Sueños i Tinta Limón, 2017